nazad

Blog

kako putovati ove godine?

vrlo lako.

pazi sad! ne znam imaš li ti tu moć, čitaoče, ali vrlo rado ti ju dijelim.

naime, imam moć da od dijelova jednog grada pretvorim grad koji sam već posjetila. i na kratak, ali dovoljno dug moment dobijem osjećaj toga grada u kojem sam bila. na tome živim kada ne putujem. teže je to ove godine, ali dovoljno da te drži lucidnim.

nadam se da još uvijek paziš, I’m getting there. evo primjer!

postoji taj dio ulice koja spaja treću i četvrtu ulicu u Sisku kojom kada prođeš na točnoj trećini nogostupa i kvalitetno zatvoriš desno oko, s lijevim okom se transportiraš u Prag u kvart koji ima najviše pubova na četvornom metru (nisam provjeravala ovaj fun fact nikada, živim u uvjerenju da me nisu lagali). to traje jednu sekundu, taman koliko treba da prođeš tu zgradu, ali tamo si. kunem se. i odmah dobiješ želju da si naručiš pivo.

evo još jedan!

ako sjedneš u Eggspress u pravoj špici (iliti kada je žamor dovoljno glasan da ti ne smeta) i sjedneš za šank točno na sredinu (ispred aparata za kavu, centriraj se fino), tako da si fino okrenut leđima izlogu – kunem ti se, imat ćeš feeling da sjediš u njujorškom La Mercerie kafiću. naručiš si još jaja s avokadom i bijelu kavu – sva osjetila će ti poludjeti.

btw. mala digresija: odjebi korono.

upravo sam shvatila da ju ne mogu podijeliti s tobom.

jebiga, sorry, budem kada izmisle Air Drop misli.