nazad

Blog

seen

Ovo nije još jedan feministički manifest. Ali nije ni daleko od toga.

I dalje sanjam da će me jednog dana spasiti (od mene same) princ na bijelom konju. Trenutno, jedino što me može spasiti (od mene same) je konj u bijelom BMW-u. Da me pregazi. I pusti me da odspavam.

Oprostite unaprijed, ne znam jesam li ljuta od ljutnje same ili od činjenice da se samoozljeđujem maničnim jedenjem kikirikija u omotaču od wasabija (BTW, prefino je).

Evo, ne znam ni gdje početi. Kunem se, svaki put kada se žena nasekira oko nekog tipa (opravdano, naravno), negdje nekoj drugoj izraste dlaka ispod pazuha. Čisto iz feminističke solidarnosti. I moja ljutnja nema utemeljenu činjenicu, već skup malih factova koje sam skupljala godinama iz vlastitog ili tuđeg iskustva. A da sam se svega naslušala i navidjela, jesam. I moje žensko pleme oko mene.

Divim se nama ženama. Rijetko se poistovjećujem otvoreno sa ženskim rodom, ali ženama skidam sve kape i beretke ovog svijeta.

Posljednjih nekoliko godina, svako iskustvo koje uključuje suprotni spol, a da ima za cilj veću tjelesnu i/ili emocionalnu konekciju, vežem uz duboko razočarenje i uvijek poznati klišejiziran disclaimer: “ali ja ti nisam za ništa više, nisam emocionalno dostupan”. Mislim da su muškome rodu u petogodišnjem 2020 planu predstavili bilten pod nazivom: “Obaveze ne napaljuju! Spread the word!”. Ispalo je da je bilten pisala disleksična žena koja je umjesto “me” napisala “ne”.

haha

Jednom, kunem ti se, čitaoče, tip koji mi se baš jako sviđao me je išao poljubiti, ali prije toga je izjavio: “Nemoj ništa očekivati”. A ŠTO MOGU OČEKIVATI? DA IMAŠ PEZ BOMBONE UMJESTO ZUBA, NE RAZUMIJEM?

haha

Jednom me je tip pitao treba li kupiti kondome tik prije nego se trebamo naći. Nisam očekivala da ću to doživjeti u svojim skoro tridesetima, a u njegovim dubokim tridesetima. Da se razumijemo, kondom nije rodno nasljeđe muškaraca. I mi žene imamo ruke i pare da ga kupimo. Ali, frende, ako ga mećeš, molim te da ga i obučeš.

haha

Jednom mi je tip u Alcatrazu rekao: “Lijepa si, ali ima i ljepših.”

haha

Jednom je Josipu, vidno obučenu kao Batman, tip pitao što je ona. Odgovorila je, naravno – Batman. Njegova replika je bila: “U usta ti ga metnem”.

haha

Jednom sam jednog influencera pozvala na kavu, a njegov je odgovor bio: “Nemam vremena. Ali me možeš pozdraviti na ulici kada me vidiš.”

haha

Ne znam. Umorna sam, prijatelju, umorna. Ako je onaj pravi iza ugla, molim ga da kupi kondom i da se pretplati na novi petogodišnji bilten – disleksična ženska je dobila otkaz. Sve što mu imam za reći je da sam umorna, ali spremna da me pregazi svojim autom. Biciklom. Pogledom.

Uglavnom, dovršila sam vrećicu wasabi kikirikija; boli me mozak, duša i jajnici.

Sve što imam za reći na muški rod je: “seen“.